Czwartek, 29 Grudnia 2011 Imieniny Dawida, Dionizy, Tomasza

Express Płocki » O nas | Ogłoszenia drobne | Aktualności » Kultura | Edukacja | | Kronika kryminalna | Płock | Gostynin | Rolnictwo | Przedsiębiorczość | Region | Newsy internautów | Rozrywka » Horoskop | Sennik | Dowcipy | Informator » Historia | Ważne telefony | Porady » Uroda | Zdrowie | Dobre rady | Porady prawne | Różne » Ogłoszenia | Felietony | Akcje, patronaty, plebiscyty | Gwiazdozbiór |




Szukaj na stronie Expressu Płockiego:
Kliknij
Afrykańskie pałki

Powiększ zdjęcieSkładniki: 4 pałki kurczaka, 40 ml sosu Worcestershire, 2 łyżki keczupu, 1 łyżeczka musztardy, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, 1 łyżeczka dżemu morelowego, 1/2 obranej, posiekanej cebuli, 1 łyżeczka oliwy czosnkowej, natka pietruszki do posypania
Sposób przygotowania: Wymieszaj sos Worcestershire, keczup, musztardę, imbir, dżem i cebulę w płaskim naczyniu do zapiekania. W marynacie zanurz pałki kurczaka (możesz zostawić je w niej na noc, ale nie jest to konieczne, by nabrały smaku). Skrop udka olejem czosnkowym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piecz ok. 45 min., podlewając mięso marynatą raz lub dwa w trakcie pieczenia. Gotowe pałki posyp natką pietruszki.


Zaloguj się
login:
hasło:
 






Copyright © 2009 - 2011 Milenium Media